Borcam Pasta (Malaga Pasta)

Felaket

New member
Borcam Pasta (Malaga Pasta) Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Çay kaşığı ucu ile tuz
Kek piştikten daha sonra üzerine dökmek için;

  • Süt
Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1cay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paketin yarısı kremşanti
Kremanın üzerine koymak için;

  • 4 adet muz
Ganaj için;

  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 paket bitter 80 gram çikolata
  • 1 paket sütlü 80 gram çikolata
Borcam Pasta (Malaga Pasta) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle 4 yumurta tuz ve şekeri 10 dk köpürene kadar çırpalım. sonrasındasında suyu ekleyip un kabartma tozu vanilyayı eleyip ekleyelim.
  2. Harcı yağladığımız borcama döküp, 170 derece fanlı fırına verelim kekimizi.
  3. Krema için bir tencereye süt şeker nişasta un ve yumurta sarısını ekleyip, muhallebimizi pişirelim.
  4. Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip altını kapatalım, soğuduktan daha sonra kremşantiyi ekleyip, mikser ile çırpalım.
  5. Fırından çıkan kekimiz soğuduktan daha sonra bir su bardağı süt ile ıslatalım kremayı üstüne yayalım.
  6. Muz dilimleri ekleyip, sıvı kremamızı ısıtıp çikolataları ekleyelim, ganajımızıda en son üstüne yayalım, toz fıstık ile süsleyelim.
Borcam Pasta (Malaga Pasta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst