Bonibon Süslü Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 150 gram mascarpone yahut labne
- 150 gram krema
- 80 gram sütlü çikolata
- Dondurma külahı,renkli pasta süsleri ve bonibon şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve süt çırpılır. Süt, yağ eklenir ve karıştırılır.
- Un kabartma tozu ve vanilya elekten geçirerek eklenir ve karıştırılır.
- Fırın kağıdı serili yuvarlak kelepçeli kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
- Krema için mascarpone haricinde tüm materyaller ocağın altı açılmadan karıştırılır.
- Ocağı açınca kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan daha sonra ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kremaya mascarpone eklenir ve mikserle pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Fırından çıkan kek soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca üzerine kürdanla delikler yapılır ,süt ile ıslatılır.
- Krema üzerine dökülür.
- Son olarak krema tavada ısıtılır ve ocaktan alınır çikolata eklenir karıştırarak eritilir.
- Kremanın üzerine dökülür. 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
- Üzeri dondurma külahı ve bonibon ile süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun.