Bonibon Süslü Pasta

Felaket

New member
Bonibon Süslü Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 150 gram mascarpone yahut labne
Üzeri için;

  • 150 gram krema
  • 80 gram sütlü çikolata
  • Dondurma külahı,renkli pasta süsleri ve bonibon şeker
Bonibon Süslü Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek için yumurta ve süt çırpılır. Süt, yağ eklenir ve karıştırılır.
  2. Un kabartma tozu ve vanilya elekten geçirerek eklenir ve karıştırılır.
  3. Fırın kağıdı serili yuvarlak kelepçeli kalıba dökülür.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
  5. Krema için mascarpone haricinde tüm materyaller ocağın altı açılmadan karıştırılır.
  6. Ocağı açınca kaynayana kadar karıştırılır.
  7. Kaynadıktan daha sonra ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  8. Soğuyan kremaya mascarpone eklenir ve mikserle pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  9. Fırından çıkan kek soğumaya bırakılır.
  10. Soğuyunca üzerine kürdanla delikler yapılır ,süt ile ıslatılır.
  11. Krema üzerine dökülür.
  12. Son olarak krema tavada ısıtılır ve ocaktan alınır çikolata eklenir karıştırarak eritilir.
  13. Kremanın üzerine dökülür. 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
  14. Üzeri dondurma külahı ve bonibon ile süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun.
Bonibon Süslü Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst