Bol Sütlü Un Helvası (Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler
Bol Sütlü Un Helvası (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
Bol Sütlü Un Helvası (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Helvanın şerbetini hazırlayarak başlayalım.
- Tencereye şekeri ,su ve sütü koyup ocağa alalım.
- Şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynatmadan ocaktan alalım ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Tabanı geniş bir tencere yada tavaya sıvı yağ ve tereyağını yada margarini koyup ocağa alalım.
- Orta ateşte eritelim üzerine unu ek edip orta ateşte devamlı karıştırarak kavuralım ,rengi istediğiniz rengi alınca ocağı uygunca kısalım.
- Şerbeti yavaş yavaş dökerek helvaya süratli bir biçimde karıştırarak şerbetini çekmesini sağlayalım.
- Helva toparlanınca ocaktan alıp sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.