Bol Sütlü Un Helvası (Yumuşacık)

Felaket

New member
Bol Sütlü Un Helvası (Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 3 su bardağı un
Şerbet gereci;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
Bardak ölçüm 250 ml


Bol Sütlü Un Helvası (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Helvanın şerbetini hazırlayarak başlayalım.
  2. Tencereye şekeri ,su ve sütü koyup ocağa alalım.
  3. Şeker eriyene kadar karıştıralım.
  4. Kaynatmadan ocaktan alalım ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  5. Tabanı geniş bir tencere yada tavaya sıvı yağ ve tereyağını yada margarini koyup ocağa alalım.
  6. Orta ateşte eritelim üzerine unu ek edip orta ateşte devamlı karıştırarak kavuralım ,rengi istediğiniz rengi alınca ocağı uygunca kısalım.
  7. Şerbeti yavaş yavaş dökerek helvaya süratli bir biçimde karıştırarak şerbetini çekmesini sağlayalım.
  8. Helva toparlanınca ocaktan alıp sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.
Bol Sütlü Un Helvası (Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst