Bol Sosuyla Şahane Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşacık keki bol çikolata sosuyla tam bir yaz tatlısı hem yavaşça hem fazlaca lezzetli dilerseniz üretimine başlayalım.
Keki için
- 4 tane oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı un
- 1.5 bardak süt
- 1 su bardağı süt
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket çikolata sosu
- 2 bardak süt
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşacık keki bol çikolata sosuyla tam bir yaz tatlısı hem yavaşça hem fazlaca lezzetli dilerseniz üretimine başlayalım.
- Öncelikle çırpma kabında krem şantiyi çırpıp dolaba koyalım dinlensin.
- Ben 2 paketi birden çırptım daha koyu kıvamlı lezzetli oluyor.
- Bunun için 1 yerine 1. 5 bardak süt ile 2 paket toz krem şantiyi çırpıp dolaba koydum.
- Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar bir kaç dakika çırptım.
- sonrasındasında un hariç başka gereçleri ek edip düşük ayarda çırpmaya devam ettim.
- En son unuda ek ettim unu en sona bırakın kakao oranı fazla olduğu için tam 1 bardaktan az un alıyor çırpma süreci bittikten daha sonra yağlanmış fırın kabına kek harcını döktüm.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Ben dikdörtgen borcamda yaptım tarife bakılırsa tam geliyor.
- Kek pişerken bir yandam 2 bardak süt ile çikolata sosunu pişirelim. Kıvamına gelince altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Fırından çıkardığımız keki kürdanla piştiğini denetim edip soğumaya bırakalım.
- İlk sıcaklığı giden keki sütle ıslatıp bekletelim sütü emince üzerini hazırladığımız krem şantiyi spatula sayesinde kekin üzerine sürelim buzdolabına koyup 5 10 dakika dinlendirip dolaptan çıkardıktan daha sonra soğuyan çikolata sosunu krem şantili kekin üzerine her tarafına eşit biçimde dağıtalım.
- Buzdolabında 3 _4 saat dinlendirdikten daha sonra servise hazır.
- Eğer vaktiniz var ise birgün evvelinde yapıldığı vakit daha lezzetli oluyor üzerini toz antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleye bilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????.