Bol Sosuyla Islak Kek

Felaket

New member
Bol Sosuyla Islak Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gram kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gram kakao (bitter sevmeyenler azaltabilir)
Bol Sosuyla Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  2. Sütü ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Öteki materyalleri de ek edip çırpıp yağlanmış tepsiye döküyoruz.
  4. 200 derecede evvelinde ısıtılmış fırında kenarları yavaşça kabarana kadar pişiriyoruz.
  5. ondan sonrasında dereceyi 150 ye düşürüp pişiriyoruz.
  6. Sos gereçlerini karıştırıp pişiriyoruz.
  7. Kek sıcak sosu sıcak buluşturuyoruz. Kesiyoruz.
Bol Sosuyla Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst