Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. Tanımı beğenip deftere eklemeyi unutmayın lütfen ????????.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek hamuru için;
- 3 adet orta uzunluk yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao (60 gr)
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Seçtiğimiz derin bir kaba şeker ve yumurtayı alıp köpürene kadar çırpıp yağ ve sütü de ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Çırpmaya devam ederken harcımıza un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip söndürmeden uygunca bir çırpıyoruz.
- Yağlanmış fırın tepsisine yahut seçtiğiniz rastgele bir borcama harcımızı döküp evvelde ısıtılmış 170° fırında denetim ederek pişiriyoruz.
- Bu sırada sos gereçlerini ufak bir tencereye alıp ocakta pişiriyoruz. Sosun sıcak olması gerekiyor.
- Pişen kekimizi fırından alıp hiç bekletmeden sıcakken dilimleyerek bir daha sıcak olan sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerini dilediğimiz üzere süsleyerek buzdolabında bekletiyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. Tanımı beğenip deftere eklemeyi unutmayın lütfen ????????.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı