Bol Meyveli Yaz Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker -250 ml-
- Yarım çay bardağı sıvı yağ -125 ml-
- Yarım su bardağı süt -250 ml-
- 1 buçuk su bardağı un -200 ml-
- 2 yemek kaşığı nişasta ancak doruklu değil
- 3 yemek kaşığı kakao
- Kabartma tozu – vanilya
- Islatmak için 1 bardak süt
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk su
- 2-3 tane muz
- Yada istenilen meyve
- 1 paket krema
- 120 gram çikolata (1 buçuk paket)
- Çilek
- Badem kırıkları
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek; Yumurta ve şeker düzgünce çırpılır.
- Sıvı gereçler eklenir kısa karıştırıldıktan daha sonra un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma eklenip topak kalmayacak biçimde karıştırılır.
- Çok fazla cırmadan karıştırmakta yarar var kek sönmemesi için.
- hafifçe yağlanmış büyük uzunluk borcama harç dökülerek 170 derece fırında 20 dakika kek fazla kurutulmadan pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıktıktan daha sonra süt ile ıslatılır.
- Krema; 2 paket krem şanti ve bir bardak soğuk su katılaşana kadar çırpılır.
- Burda krem şanti markasına nazaran değişeceğinden 200 ya da 250 ml su kullanılabilir.
- Muz ???? doğrayıp ek edilir ve kaşık sayesinde karıştırılır.
- Kek soğuyana kadar buz dolabında soğumaya bırakılır.
- Ganaj; 1 paket krema ısıtılır, istenilen çikolata ek edilir bitter ya da sütlü karışık daha hoş oluyor.
- Karıştırılarak çikolata erimesi sağlanır.
- Ara orta karıştırarak oda ısısına yakın soğutulur.
- Soğuyan kekin üzerine muz kesimli krem şanti düzgün eşit bir biçimde yayılır.
- Ganaj, krem şantinin üzerine orta ara kaşık yardımı ile dökülerek yayılması sağlanır.
- Ben süslemede badem kırıkları kullandım fakat fındık ya da hindistan cevizi de kullanılabilir.
- Çilek ???? ya da istenilen meyve ile süleme tamamlanıp servise hazır hale gelir pastamız. Deneyen herkese afiyet şifa olsun.