Bol Çikolatalı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 büyük uzunluk yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 12 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 2 paket beyaz çikolatalı sos
- Çikolatalı sos
- Sütlü çikolata rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar şeker ile çırpılır sırası ile sıvı yağ, süt eklenir çırpmaya devam edilir. Kuru gereçler elenerek eklenir karıştırılır. Yağlanmış büyük uzunluk dikdörtgen tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dk kadar pişirilir. Fırından çıkan kekin birinci sıcağı çıkınca 1 şu bardağı süt ile ıslatılır.
- Beyaz çikolatalı soslar tarife göre pişirilir. Üzer bağlamaması için ortada karıştırarak soğutulur. Ilıyan kekin üzerine dökülür.
- Çikolatalı sos ile çizgiler çekilir. Etrafına sütlü çikolata rendesi ile çerçeve yapılır. Buzdolabında birkaç saat dinlendikten daha sonra servise hazır.