Böreklik Yufkadan Baklava

Felaket

New member
Böreklik Yufkadan Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet böreklik yufka
İçi için

  • Yarım su bardağı irmik
  • 75 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Robottan çekilmiş fındık
Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 dilim limon
Üzerine süslemek için

  • Fındık
Böreklik Yufkadan Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel yağları eritin bu ortada irmiği küçük bir tencerede kavurun.
  2. Kavururken kaşık kullanmayın tencereyi sallayın. Sık sık karıştırın ve koyu bir kıvam alınca soğumaya bırakın.
  3. Yağlarda eriyince uygunca soğusun. Bu ortada büyük uzunluk borcamın enince yufkaları kesin.
  4. 8 kesim borcamın içi kadar olacak yufka çıkartın.
  5. Ardından soğumuş olan yağlardan yufkaya fırça sayesinde sürün.
  6. daha sonra elinizle irmikten biraz serpin.
  7. Ardından fındıktan da serpip yufkayı yuvarlayın.
  8. Tek tek yapıp borcama dizin. İstediğiniz büyüklükte kesin.
  9. Artan yağı baklavanın üzerine fırça yahut kaşık sayesinde sürün.
  10. Yağınız yetmezse biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Akabinde 180°c fırında 40-45 dakika pişirin. Baklavayı fırına verdikten daha sonra şerbetini çabucak hazırlayın.
  11. Şerbeti için şeker, su, vanilya ve limon dilimini ocağa alın.
  12. Kaynadıktan daha sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Uygunca soğutun.
  13. Baklavaya şerbetini dökerken baklavanın birinci sıcaklığı geçince soğuk olan şerbeti üzerine dökün.
  14. 4-5 saat dinlendikten daha sonra yiyelebilir. Tadı yerine otursun istiyorsanız bir gece bekleyip o denli tüketin. Süslemesi için ben fındık serptim siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Böreklik Yufkadan Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst