Böreklik Yufkadan Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet böreklik yufka
- Yarım su bardağı irmik
- 75 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Robottan çekilmiş fındık
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 dilim limon
- Fındık
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yağları eritin bu ortada irmiği küçük bir tencerede kavurun.
- Kavururken kaşık kullanmayın tencereyi sallayın. Sık sık karıştırın ve koyu bir kıvam alınca soğumaya bırakın.
- Yağlarda eriyince uygunca soğusun. Bu ortada büyük uzunluk borcamın enince yufkaları kesin.
- 8 kesim borcamın içi kadar olacak yufka çıkartın.
- Ardından soğumuş olan yağlardan yufkaya fırça sayesinde sürün.
- daha sonra elinizle irmikten biraz serpin.
- Ardından fındıktan da serpip yufkayı yuvarlayın.
- Tek tek yapıp borcama dizin. İstediğiniz büyüklükte kesin.
- Artan yağı baklavanın üzerine fırça yahut kaşık sayesinde sürün.
- Yağınız yetmezse biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Akabinde 180°c fırında 40-45 dakika pişirin. Baklavayı fırına verdikten daha sonra şerbetini çabucak hazırlayın.
- Şerbeti için şeker, su, vanilya ve limon dilimini ocağa alın.
- Kaynadıktan daha sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Uygunca soğutun.
- Baklavaya şerbetini dökerken baklavanın birinci sıcaklığı geçince soğuk olan şerbeti üzerine dökün.
- 4-5 saat dinlendikten daha sonra yiyelebilir. Tadı yerine otursun istiyorsanız bir gece bekleyip o denli tüketin. Süslemesi için ben fındık serptim siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.