Bitter Çikolatalı Pasta

Felaket

New member
Bitter Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un
  • Bardak ölçüsü 200 ml lik klasıik su bardağı
Sosu için;

  • 1 + çeyrek su bardağı süt (250 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 20 gram bitter çikolata
Kreması için;

  • 2 paket kremşanti (250grm)
  • 250 ml süt
  • 1 paket bitter çikolata 80 grm
Üzerini süslemek için;

  • Fındık içi veya ceviziçi
Bitter Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Toz şeker ve yumurtayı beyazlaşana çırpıyoruz. çabucak sonrasında sıvı yağ, süt ekliyoruz un kabartma tozu, şekerli vanilini ve kakaoyu eleyerek harca ekliyoruz daha evvel ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz.
  2. Kekimiz pişmeye yakın ıslatacağımız sosu hazırlıyoruz sütü ılık biçimde ısıtıyoruz ılık olacak epeyce sıcak değil sonrasındasında toz şekeri ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
  3. Eriyince bitter çikolata ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz pişen keki fırından alıp birinci sıcağı çıkınca bu sos ile her tarf8ına gelecek biçimde ıslatıyoruz. Kenara alıp, uygunca soğumasını, bekliyoruz.
  4. Soğuyunca benmari usuli bitter çikolatayı eritiyoruz. sonrasındasında kremşantiyi süt ile çırpıyoruz benmari adabı erittiğiniz çikolatayı soğuğa yakın ılık olunca kremşantiye ek edip, her yeri eşit olacak biçimde çırpıyoruz.
  5. Soğuyan kekin üzerine eşit olacak biçimde sürüyoruz, buzdolabına koyuyoruz ve 15 dk daha sonra üzerini fındık ile süslüyoruz en az 4 saat dinlendiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Bitter Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst