Bitter Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
								Keki için
- 4 adet yumurta
 - 1.5 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı ılık süt
 - Yarım su bardağı su
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket şekerli vanilin
 - 2 su bardağı un
 - Bardak ölçüsü 200 ml lik klasıik su bardağı
 
- 1 + çeyrek su bardağı süt (250 ml)
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 20 gram bitter çikolata
 
- 2 paket kremşanti (250grm)
 - 250 ml süt
 - 1 paket bitter çikolata 80 grm
 
- Fındık içi veya ceviziçi
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Toz şeker ve yumurtayı beyazlaşana çırpıyoruz. çabucak sonrasında sıvı yağ, süt ekliyoruz un kabartma tozu, şekerli vanilini ve kakaoyu eleyerek harca ekliyoruz daha evvel ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz.
 - Kekimiz pişmeye yakın ıslatacağımız sosu hazırlıyoruz sütü ılık biçimde ısıtıyoruz ılık olacak epeyce sıcak değil sonrasındasında toz şekeri ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
 - Eriyince bitter çikolata ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz pişen keki fırından alıp birinci sıcağı çıkınca bu sos ile her tarf8ına gelecek biçimde ıslatıyoruz. Kenara alıp, uygunca soğumasını, bekliyoruz.
 - Soğuyunca benmari usuli bitter çikolatayı eritiyoruz. sonrasındasında kremşantiyi süt ile çırpıyoruz benmari adabı erittiğiniz çikolatayı soğuğa yakın ılık olunca kremşantiye ek edip, her yeri eşit olacak biçimde çırpıyoruz.
 - Soğuyan kekin üzerine eşit olacak biçimde sürüyoruz, buzdolabına koyuyoruz ve 15 dk daha sonra üzerini fındık ile süslüyoruz en az 4 saat dinlendiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.