Bisküvili Çikolata Düşü Tanımı İçin Malzemeler
Beyaz muhallebisi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Beyaz muhallebisi için;
- 3.5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 50 gr beyaz çikolata
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 50 gr sütlü yada bitter çikolata
- Finger bisküvi
- Süt (bisküvileri ıslatmak için)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle beyaz muhallebiyi hazırlayalım .
- Vanilya ve çikolata hariç öbür gereçleri karıştırıp kısık ateşte pişirin.
- Kaynamaya başlayınca çikolata ve vanilya yı ekleyip süratlice karıştıralım ocaktan alalım.
- Kakaolu muhallebi için de çikolata ve vanilya hariç başka materyalleri karıştırıp.
- Kısık ateşte pişirin kaynamaya başlayınca çikolata ve vanilyayı ekleyip süratlice karıştıralım .
- Ocaktan alalım çikolatalı krema fazlaca katı olursa biraz sütle açabilirsiniz.
- Borcam tepsiye alt tabana bisküvileri ıslatıp dizelim birinci vakit içinderda beyaz muhallebiyi dökelim ve yinedan bisküvileri ıslatıp dizelim.
- Üstüne çikolatalı muhallebiyi dökelim ve buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlendikten daha sonra üzerine kakao serpip servis edebilirsiniz.Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.