Bisküvili Buzluk Pasta (Kurtarıcı Ve hafifçe)

Felaket

New member
Bisküvili Buzluk Pasta (Kurtarıcı Ve hafifçe) Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram pötibör büskivi
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 6 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1 su bardağı fındık yahut ceviz (Olmasa da olur)
  • 2 portakal kabuğu rendesi
Bisküvili Buzluk Pasta (Kurtarıcı Ve hafifçe) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda küçük bir kelamlık tavasına tereyağımızı alıp eritiyoruz.
  2. Akabinde sütümüzü ve şekerimiz ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kakao ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpıcıyla elimizde güzelce çırpıyoruz.
  4. Derin bir kapta bisküvileri iri kesimler halinde elimizle kırıyoruz.
  5. Üzerine dövülmüş fındık yahut ceviz ekliyoruz ve akabinde kakaolu sosumuzu ekleyip kaşıkla epeyce fazla ezmeden nazikçe karıştırıyoruz.
  6. Streç sinemayla kapladığımız kalıbımza döküp, üstünü de streçle kapatarak ister buzdolabında 1 gün bekletip, yiyebilirsiniz yahut dilerseniz buzluğa kaldırıp, ondan sonrasında konuklarınıza servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:).
Bisküvili Buzluk Pasta (Kurtarıcı Ve hafifçe) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst