Bir Yumurtayla Kiraz Kompostolu Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Bir Yumurtayla Kiraz Kompostolu Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı kiraz komposto suyu
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 kase komposto kiraz
- 1 su bardağı süt
- 1. paket neskafe ikisi bir arada
- 1 yemek kaşığı kakao.
- 1 fincan ceviz içi
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce sıvıları düzgünce çırpalım. Süt yağ yumurta komposto suyu ve toz şekeri bir dakika kadar çırpalım.
- Unu kakaoyu vanilya ve kabartma tozlarınıda koyup, tekrar komojen bir kıvam alana kadar yine çırpalım kıvamı epeyce katı olmayacak.
- Borcamın altını yağlayalım kekimizi borcama koyup, yere bir kaç defa vuralım havası çıksın diye.
- Kekimizin üzerine komostonun kirazından muhakkak aralıklarla koyalım. Cevizleride koyalım.
- 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. Kekimize kürdanla bakalım pişmişse çıkarıp sıcakken. Kekimize.
- Süte neskafeyi ve kakaoyu ekleyip. Yeterlice karıştırarak kekin hertarafına eşit biçimde dökelim. Kekimiz daha yumuşak ve lezzetli olacak. Afiyet sıhhat olsun ????
Bir Yumurtayla Kiraz Kompostolu Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı