Bir Dilim Asla Yetmez! Ganajlı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Bir Dilim Asla Yetmez! Ganajlı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 120 gram çikolata (istediğiniz rastgele bir çikolata )
- 1 paket sıvı krema
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağ,süt ekleyip,yeniden çırpıyoruz.
- Geri kalan materyalleri de ekleyip,kek hamurumuzu elde ediyoruz.
- Yağlayıp,unladığımız tart kalıbımıza harcımızı güzelce yayıyoruz.
- Bir iki defa tezgaha vurup,hava kabarcıklarını çıkartıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz. ( fırından fırına değişir. ).
- Kekimizin birinci sıcaklığı çıktığında süt ile her yerini ıslatıyoruz.
- Kekimiz soğurken ganajımızı hazırlıyoruz. Kremayı kaynama noktasına getirip,çikolatalarımızı kırıp,karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
- Kekimizin orta kısmına tamamını döküyoruz.
- Eğer çilek ile süslemek istiyorsanız çikolata soğumadan üzerine çilekleri dizip,dilediğimiz üzere süslüyoruz.
- 1-2 saat dinlendikten daha sonra servise hazır!afiyet olsun .
Bir Dilim Asla Yetmez! Ganajlı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı