Bienenstich Alman Pastası (Arı Sokması) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 10 yemek kaşığı un
- 10 yemek kaşığı şeker
- 50 ml süt
- 50 ml sıvı yağ
- File badem
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Hazır pasta kreması kullanabilirsiniz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikli olarak vanilya, şeker ve yumurtayı köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
- daha sonrasında geri kalan materyallerini ekleyerek yeniden çırpıyoruz.
- Kelepçeli kek kalıbı ya da pasta kekini rahatlıkla çıkarabileceğiniz bir kek kalıbı kullanın. (çünkü kızarması için kekin üzerine file bademlerde ekleniyor karşıt düz yaparsanız üstündeki bademler dökülecektir).
- Kek kalıbımıza karışımı döktükten daha sonra üzerine file bademleri serpiştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında denetimli bir biçimde 30 dk pişiriyoruz.
- Keki soğumaya bırakıp o ortada pasta kremasını hazırlıyoruz.
- Kekimiz soğuduktan daha sonra dikkatli bir biçimde ortadan kesip alt tabanına kremamızı yayıyoruz ve üst tabanı kapatıyoruz.
- File bademlerin daha canlı ve dökülmeden durabilmesi için küçük bir tavaya bal, tereyağ krema ve şeker karışımını eritip üzerine döküyoruz.
- Pastanın daha lezzetli olması için bir gün buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun ????????.