Bienenstich Alman Pastası (Arı Sokması)

Felaket

New member
Bienenstich Alman Pastası (Arı Sokması) Tanımı İçin Malzemeler

Kek için

  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 10 yemek kaşığı un
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 50 ml süt
  • 50 ml sıvı yağ
Üzeri için

  • File badem
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Kreması için

  • Hazır pasta kreması kullanabilirsiniz
Bienenstich Alman Pastası (Arı Sokması) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikli olarak vanilya, şeker ve yumurtayı köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
  2. daha sonrasında geri kalan materyallerini ekleyerek yeniden çırpıyoruz.
  3. Kelepçeli kek kalıbı ya da pasta kekini rahatlıkla çıkarabileceğiniz bir kek kalıbı kullanın. (çünkü kızarması için kekin üzerine file bademlerde ekleniyor karşıt düz yaparsanız üstündeki bademler dökülecektir).
  4. Kek kalıbımıza karışımı döktükten daha sonra üzerine file bademleri serpiştiriyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında denetimli bir biçimde 30 dk pişiriyoruz.
  6. Keki soğumaya bırakıp o ortada pasta kremasını hazırlıyoruz.
  7. Kekimiz soğuduktan daha sonra dikkatli bir biçimde ortadan kesip alt tabanına kremamızı yayıyoruz ve üst tabanı kapatıyoruz.
  8. File bademlerin daha canlı ve dökülmeden durabilmesi için küçük bir tavaya bal, tereyağ krema ve şeker karışımını eritip üzerine döküyoruz.
  9. Pastanın daha lezzetli olması için bir gün buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
    Afiyet olsun ????????.
Bienenstich Alman Pastası (Arı Sokması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst