Beyaz Çikolatalı Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 7 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket şekerli vanilin
- 250 gram mascarpone peyniri (labne de olur lakin suyu süzdürmelisiniz)
- 100 gram beyaz çikolata
- 1 ,5 paket kedi lisanı bisküvi
- Demlenmiş filtre kahve / espresso / sade nescafe (hangisini tercih ederseniz)
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, şeker, un ve yumurta sarısını bir tencereye alıp karıştıralım.
- Karıştırdıktan daha sonra ocağa alıp pişirmeye başlayalım. yavaşça katılaşınca vanilin ekleyelim.
- Muhallebimiz kıvam alıp göz göz olana kadar pişirelim.
- Ocaktan alınca içine beyaz çikolatalarımızı kıralım.
- Sıcağı biraz geçince de mascarpone peynirini ekleyip mikserle çırpalım topak kalmasın.
- Kedi lisanı bisküvilerimizi kahveyle ıslatıp tek kat borcama dizelim.
- Üzerine bir kat hazırladığımız muhallebiden yayalım.
- Kahveyle ıslatılmış kedi lisanı bisküvilerimizden bir kat daha koyalım ve muhallebi ile üzerini kapatalım.
- Soğuduktan daha sonra bir süzgeç/ küçük elek sayesinde üzerine kakao serpelim. (sıcakken serperseniz kakao eriyecektir ve istenilen imaj olmayacaktır).
- Borcam imajını çekemeden servis etmiş olduk fakat bardaklara da birebir sıra ile uyguladım. Afiyet olsun .