Beyaz Çikolatalı Cheesecake

Felaket

New member
Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Taban için ;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Kreması için ;

  • 600 gram labne
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tane vanilya
  • Çeyrek limon suyu
Ganaj için ;

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 200 gram beyaz çikolata
Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bisküviler rondodan geçirilip un haline getirilir, erimiş tereyağı ile karıştırılır.
  2. Tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba eşit biçimde yerleştirilir (ben 26cm lik kalıp kullandım yüksek olsun derseniz daha küçük kalıp kullanabilirsiniz)
  3. daha sonra buzlukta 5-6 dk bekletilir.
  4. O sırada krema hazırlanır.Karıştırma kabına labne ve şeker alınıp çırpılır.
  5. Üzerine krema,un,nisasta ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir.
  6. Yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır ve en son limon suyu eklenerek bisküvilerin üzerine dökülür.
  7. Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında(fırının altına ısıya sağlam bir kaba (üzeri çatlamasın diye )su koyarak ve fırın kabının etrafı çift kat folyo ile sarılarak(kenarları yanmasın diye ) 50-55dk pişirilir.
  8. Piştikten daha sonra kapağı açık biçimde fırında 1 saat bekletilir.
  9. daha sonra oda sıcaklığında soğuyunca üzerine ganaj dökülür ve dolaba kaldırılır 3-4 saat daha sonra çıkarılıp istenilen biçimde süslenir.
  10. Kalıptan çıkarmadan evvel kenarları bıçakla keserşenz daha düzgün çıkar. (ben kalıptan ganajı döküp 3-4 saat daha sonra çıkardım ).
    ???? cheesecakekin ortası sallanıyor kenarlar sallanmıyorsa pişmiş demektir.
Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst