Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için ;
Not EkleTarifi Yazdır
Taban için ;
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 600 gram labne
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 tane vanilya
- Çeyrek limon suyu
- 1 kutu krema (200 ml)
- 200 gram beyaz çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküviler rondodan geçirilip un haline getirilir, erimiş tereyağı ile karıştırılır.
- Tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba eşit biçimde yerleştirilir (ben 26cm lik kalıp kullandım yüksek olsun derseniz daha küçük kalıp kullanabilirsiniz)
- daha sonra buzlukta 5-6 dk bekletilir.
- O sırada krema hazırlanır.Karıştırma kabına labne ve şeker alınıp çırpılır.
- Üzerine krema,un,nisasta ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir.
- Yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır ve en son limon suyu eklenerek bisküvilerin üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında(fırının altına ısıya sağlam bir kaba (üzeri çatlamasın diye )su koyarak ve fırın kabının etrafı çift kat folyo ile sarılarak(kenarları yanmasın diye ) 50-55dk pişirilir.
- Piştikten daha sonra kapağı açık biçimde fırında 1 saat bekletilir.
- daha sonra oda sıcaklığında soğuyunca üzerine ganaj dökülür ve dolaba kaldırılır 3-4 saat daha sonra çıkarılıp istenilen biçimde süslenir.
- Kalıptan çıkarmadan evvel kenarları bıçakla keserşenz daha düzgün çıkar. (ben kalıptan ganajı döküp 3-4 saat daha sonra çıkardım ).
???? cheesecakekin ortası sallanıyor kenarlar sallanmıyorsa pişmiş demektir.