Bergen’in hekimi Onur Erol birinci sefer konuştu: Bedenini zımparaladım

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Ekim 1982’de yüzüne kezzap atılan ve boşandığı eşi Halis Hür tarafınca Ağustos 1989’da kurşunlanarak öldürülen müzikçi Bergen’in hekimi Onur Erol, yıllar daha sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünlü sanatkarın fizikî ve ruhsal durumu hakkında bilinmeyenleri anlatan Erol, “Gözünün içine kadar yanıktı. Kabarmaları yüzünden bedenini zımparaladım.” dedi.

Arabesk müziğinin kraliçesi olarak görülen müzikçi Bergen, boşandığı eşi Halis Hür tarafınca birinci vakit içinderda kezzapla yakılmış akabinde 1989 yılında kurşunlanarak öldürülmüştü. Birbirinden başarılı müziklerle gönüllere taht kuran ünlü sanatkarın tedavisini gerçekleştiren Onur Erol, yıllar daha sonra katıldığı canlı yayında epey konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Bergen

Beyaz TV’nin fenomen programı Söylemezsem Olmaz‘a katılan Prof. Dr. Onur Erol, Bergen’in yaşadığı acı dolu günler hakkında “bu biçimde şeylerin tedavisi epey zordur. 40 sene geçti üzerinden. Tedavisini ben üstlendim, yeterliliğimi yaptım ve unuttum. Çok berbat bir durumdaydı. Benden yardım istedi, bu biçimdeki kaidelerde ben de elimden geleni yaptım” halinde konuştu.

“VÜCUDUNU ZIMPARALADIM”

“Bergen gelecekten hala ümidini kesmemişti.”
diyen ünlü hekim “Gözünün içine kadar yanıktı. Kabarmaları yüzünden bedenini zımparaladım. Eksik olan deriler bedeninin diğer yerinden alınan derilerle kaplandı. Tedavisine bel bağlayan bir hastaydı, şımarık olmayan bir bayandı. Hayata bağlılığını sanata bağlılığını büyük bir dirayetle yerine getirdi, Bergen de bu vardı” sözlerini kullandı.

Prof. Dr. Onur Erol

Anlattıklarıyla herkesi şaşırtan Erol kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bergen yüzünün yanık yerlerini makyajla kapatıp, sahnelere çıktı ve tekrar sanatını icra etti. Bu hayli kıymetli bir şeydir. Tedavi durmadan iki yıl boyunca sürdü. Kezzap yanığı en makûs yanıktır. Göz yuvası yaptım. Protez göz konulması için lakin vakti olmadı”

Bergen