Bayatlamayan Tam Ölçü Ebruli Kek

Felaket

New member
Bayatlamayan Tam Ölçü Ebruli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 2,5 su bardağı un (Elenmiş)
Ayrıca kakaolu harç için;

  • 1 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)
  • Yarım çay bardağı süt
Bardak ölçüm 250 ml


Bayatlamayan Tam Ölçü Ebruli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar mikserle 4-5 dakika çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağ ek edip, bir iki çeşit daha çırpıyoruz. Elenmiş unu, kabartma tozlarını ve vanilyayı ek edip, un karışana kadar çırpıyoruz.
  2. Başka bir derin kabın içine hazırladığımız kekten birazcık ayırıyoruz (Bir kase kadar) az olan kek harcına kakao ve yarım çay bardağı sütü ek edip, düzgünce karıştırıyoruz.
  3. Büyük bir borcama iki, üç yemek kaşığı kadar sıvı yağı fırçayla sürüp, sade kek harcını tepsiye boşaltıp yayıyoruz, üzerine kakaolu harcı rastgele gezdiriyoruz. Bir kürdan sayesinde tepsideki harçları daireler formunda karıştırıyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz birinci 30-35 dakika fırının kapağını hiç açmıyoruz benim kekim 40-45 dakikada pişti afiyet olsun????
Bayatlamayan Tam Ölçü Ebruli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst