Baton Kek

Felaket

New member
Baton Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtaları köpürene kadar çırpıyoruz, şekeri ekleyip karıştırıyoruz, daha sonra sıvı gereçleri ekleyip karıştıralım, un, kabartma tozu, vanilya eleyip ekleyelim.
  2. Kakaomuzuda daha sonra koyup, güzelce karıştıralım (Ben kakaoyu hamurun yarısında kullandım isteğe bağlı)
  3. Fırınımızı evvelde 150 derecede ısıtalım kek kalıbımızı yağlayalım margarin yada tereyağ ile.
  4. Hamurumuzu kalıba dökelim. Ben alt katına sade üst katına kakaolu hamur kullandım iki renkli usulünde fırında 30 dk pişirelim. Soğuyunca zıt çevirelim. Afiyet olsun.
Baton Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst