Baton Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları köpürene kadar çırpıyoruz, şekeri ekleyip karıştırıyoruz, daha sonra sıvı gereçleri ekleyip karıştıralım, un, kabartma tozu, vanilya eleyip ekleyelim.
- Kakaomuzuda daha sonra koyup, güzelce karıştıralım (Ben kakaoyu hamurun yarısında kullandım isteğe bağlı)
- Fırınımızı evvelde 150 derecede ısıtalım kek kalıbımızı yağlayalım margarin yada tereyağ ile.
- Hamurumuzu kalıba dökelim. Ben alt katına sade üst katına kakaolu hamur kullandım iki renkli usulünde fırında 30 dk pişirelim. Soğuyunca zıt çevirelim. Afiyet olsun.