Barış Manço’nun Moda’daki konutuna hayranları akın etti!

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Usta sanatçı Barış Manço, vefatının 24’üncü yılında hayranları tarafınca Moda’daki konutunda anıldı. Barış Manço Müzesine akın eden hayranları, müze önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Türk pop ve Anadolu rock müziğinin usta sanatkarı Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde yaşama gözlerini yumdu. 7’den 70’e her insanın sevgisini kazanan usta sanatkarın mevt yıldönümünü unutmayan hayranları, Barış Manço’nun Moda’daki konutuna adeta akın etti.

Barış Manço evi

Her yaşta ziyaretçinin uzun kuyruklar oluşturduğu Barış Manço’nun müze haline getirilen meskeninde his dolu anlar yaşandı. Ziyaretçilerden Murat Üzen, Barış Manço’yu bir müzisyen olarak örnek aldığını söz ederek “Gençliğimin en hoş çağları Barış Manço’nun da en hoş müziklerini söylemiş olduği vakit içinderdı. Müzisyen de olduğum için onu fazlaca seviyordum. Vefat ettiği günü ve cenazesini fazlaca uygun hatırlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Barış Manço müzesi

Saç tarzıyla Manço’yu anımsatan Emirkan Karataş da Barış Manço’yu fazlaca sevdiğini söyleyerek “Biraz memnunum biraz da hüzünlüyüm. Tuzla’dan geldim buraya. Her mevt yıl dönümünde mezarına gidiyorum. Saçımı uzatmamın niçini de Barış Manço. Onu sanatçı kimliğiyle idolüm olarak görüyorum. Ben de bir sanatçı adayıyım, konservatuvar okuyorum ve şayet sanatçı olursam onun üzere sevilmek isterim. Barış Manço, halkın ortasından birisi, onu epeyce seviyorum.” formunda konuştu.

Barış Manço meskeni müzesi

Minik ziyaretçilerden 11 yaşındaki Aras ise Manço’nun müzikleriyle büyüdüğünü söyleyerek müzeyi gezmenin tadını çıkardı.

Barış Manço müzesinden kareler