Bardakta Muhallebi Tatlısı

Felaket

New member
Bardakta Muhallebi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket petibör bisküvi
Bardakta Muhallebi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle bisküvilerimizi rondodan geçirip bi kenara alıyoruz.
  2. Tenceremize süt, şeker, un ve nişastayı alıp kısık ateşte kıvamını alıncaya kadar karıştırıyoruz kıvamını alınca bi kenara alıp ılımaya bırakıyoruz yüzeyi kabuk tutmasın diye orta ara karıştıralım.
  3. Ilıyan muhallebi ye kremşanti, tereyağı ve vanilyayı ekleyip blender den geçiriyoruz.
  4. Muhallebiyi bardaklarımıza doldurup buzdolabında bi kaç saat bekletelim.
  5. Bardakta muhallebi servise hazır deniyeceklere afiyet olsun
    ☺
    .
Bardakta Muhallebi Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst