Bardakta Muhallebi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket sade kremşanti
- 1 paket vanilya
- 1 paket petibör bisküvi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bisküvilerimizi rondodan geçirip bi kenara alıyoruz.
- Tenceremize süt, şeker, un ve nişastayı alıp kısık ateşte kıvamını alıncaya kadar karıştırıyoruz kıvamını alınca bi kenara alıp ılımaya bırakıyoruz yüzeyi kabuk tutmasın diye orta ara karıştıralım.
- Ilıyan muhallebi ye kremşanti, tereyağı ve vanilyayı ekleyip blender den geçiriyoruz.
- Muhallebiyi bardaklarımıza doldurup buzdolabında bi kaç saat bekletelim.
- Bardakta muhallebi servise hazır deniyeceklere afiyet olsun