Bardakta Kedidili Balkabaklı Tatlı

Felaket

New member
Bardakta Kedidili Balkabaklı Tatlı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 dilim kabak
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
Kreması için

  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı süt
Süslemek için

  • Fıstık tozu
Bardakta Kedidili Balkabaklı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabakları soyup dilimleyelim.
  2. Düdüklü tencerenin içerisine dilimlenmiş kabakları alalım pişirelim.
  3. Pişmiş kabakları birinci olarak çatalla ezilir.
  4. Yarım şu bardağı şu ve şeker eklenir daha sonra blendir ile pürüzsüz hale getirilir.
  5. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır.
  6. Uygun bir kabin içerişine krem şanti tozunu ve sütü birleştirip mikser ile çırpılır ve buzdolabında 30 dakika kadar bekletilir.
  7. Kedidili bisküvilerimizi ikiye bölüp süte batırarak bardaklara paylaştırılır.
  8. Soğumuş olan kremşantiyi ve kabak tatlımızın püresini başka ayrı sıkma torbalarına dolduralım.
  9. En sonunda bardaklara dilediğiniz biçimde paylaştırılır.
  10. Üzerine ister ceviz ile yahut fıstık tozu ile süsleyebilirsiniz. Hazır olmuş tatlıları 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun ????
    ❤
    .
Bardakta Kedidili Balkabaklı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst