Bar Kekim Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz badem ve fındık karışımı
Not EkleTarifi Yazdır
- Şekeri ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz, mikser ile köpürünceye kadar.
- Sıvıyağı ve şeker katıp çırpmaya devam edelim.
- Unumuzu kabartma tozumuzu vanilyamızı ve tarçınımızı ekleyip, son kere çırpalım.
- Son olarak da ceviz fındık ve bademden oluşan karışımızı katıp, kaşık yardımı ile karıştırılalım.
- Kek kalıbımızı margarinle yağlayalım ben biraz da un serpiyorum kalıbın içerisine. Karışımımızı kalıbımıza dökelim.
- 180 derecede öncesinden ısınan fırınımızda ortalama 35-40 dk kadar pişirelim.
- Kürdan testi ile denetim edip kekimizi fırından alalım ve 5 dk kadar dinlendirelim daha sonrasında kalıptan çıkaralım.
- Kekimiz hazır şahane kokacak karın doyuracak göz dolduracak kekimiz hazır herkese afiyet olsun ???? ????????????????????.