Balkabaklı Muhallebili Tatlı

Felaket

New member
Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 kutu krema
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kaşık nişasta
  • 2 kaşıktan az un
Tabanı için;

  • Yarım kilo balkabağı
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı fıstık ceviz yahut fındıkta kullanabilirsiniz
  • 1 su bardağı şeker
Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İnce doğranmış balkabağı ve 1 su bardağı şeker bir tencerede suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Soğuyan balkabağı rondodan geçirilir içine rondodan geçirilmiş bisküvi ve iri doğranmış fıstık ek edilir ce güzelce karıştırılır ondan sonrasında kuplara yarıya kadar konur.
  3. ondan sonrasında kreması için krema hariç bütün materyaller ocakta kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınan pişmiş kremaya 1 kutu pasta kreması ek edilir ve çırpılır.
  4. sonrasındasında kuplara paylaştırdığımız balkabaklarının üzerine konur istediğiniz üzere üzerini süsleyebilirsiniz 1 saat buzdolabında beklettikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst