Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 kutu krema
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 1 kaşık nişasta
- 2 kaşıktan az un
- Yarım kilo balkabağı
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı fıstık ceviz yahut fındıkta kullanabilirsiniz
- 1 su bardağı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce doğranmış balkabağı ve 1 su bardağı şeker bir tencerede suyunu çekene kadar pişirilir.
- Soğuyan balkabağı rondodan geçirilir içine rondodan geçirilmiş bisküvi ve iri doğranmış fıstık ek edilir ce güzelce karıştırılır ondan sonrasında kuplara yarıya kadar konur.
- ondan sonrasında kreması için krema hariç bütün materyaller ocakta kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınan pişmiş kremaya 1 kutu pasta kreması ek edilir ve çırpılır.
- sonrasındasında kuplara paylaştırdığımız balkabaklarının üzerine konur istediğiniz üzere üzerini süsleyebilirsiniz 1 saat buzdolabında beklettikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.