Balkabağı Tatlısı

Felaket

New member
Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 büyük uzunluk balkabağının çeyreği
  • 1.5 su bardağı şeker
Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabaklar içi temizlenip kabuğu soyulup 2 cm aralıklarla dilimlenir ve tencereye alınır.
  2. Üzerine şeker ilave edilir (damak tadına bakılırsa dileyen şekeri arttırıp azaltabilir).
  3. Vakit var ise tencerenin kapağı kapatılıp 2-3 saat dinlendirilir yoksa tencere kapağı kapalı olarak ocağa alınır ve kısık ateşte şekerler eriyip kabak sulanana pişirilir.
  4. Akabinde orta ateşe alınır ve kapağı yarım kapalı olarak kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Kabaklar sık sık denetime edilir ateş yüksek olmamalıdır. Afiyet olsun ????.
Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst