Bal Kabaklı Kek

Felaket

New member
Bal Kabaklı Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1.5 su bardağı un
Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 fincan şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Bal kabağı püresi için;

  • 7 dilim kabak
Bal Kabaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpalım. sonrasındasında başka kek materyallerini koyup, 200 derece pişiriyoruz.
  2. Kabaklarımızı evvelde 1,5 su bardağı şekerle pişirip, rondodan geçirelim.
  3. Kek pişerken kremamızı hazırlayım tüm materyalleri koyup, pişirelim vanilya ve tereyağını daha sonradan ekleyelim.
  4. Kekimizin birinci sıcağı geçtikten daha sonra kremamızı döküp, son olarak kabak püresini üstüne sürüp, süsleyelim. Afiyet olsun????
Bal Kabaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst