Bal Kabağı (bisküvili)

Felaket

New member
Bal Kabağı (bisküvili) Tanımı İçin Materyaller

  • 600 gr bal kabağı
  • 1,5 su bardağı şeker
Ortası için

  • 1,5 paket petibor bisküvi
  • 1,5 su bardağına yakın ceviz(dövülmüş)
Muhallebi için

  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta (buğday)
  • 1 tatlı kaşığının yarısı tereyağ
  • 1 paket vanilya
Bal Kabağı (bisküvili) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabakları doğrayıp şeker ilave edip tencere de kabaklar ezilecek kıvama gelesiye kadar pişiriyoruz.
  2. Blender den geçirip püre halinde getiriyoruz.
  3. Muhallebi için sütü tencereye alıp vanilya ve tereyağ hariç öbür materyalleri ek edip çırpıyoruz.
  4. daha sonra ocağa alıp evvel orta ateşte daha sonra kısık ateşte karıştırarak pişirilir.
  5. 2-3 dk kaynadıktan daha sonra vanilya ve tereyağ ek edilip ocaktan alınır.
  6. Kare yahut dikdörtgen bir kaba en alta bisküvileri koyup üzerine muhallebi onun üzerine bal kabağı püresi ek edilir.
  7. Bal kabağı in üstüne ceviz serpilir.
  8. Bu süreç elinizdeki materyaller bitesiye devam edilir.
  9. En üste bal kabağı gelir ve ceviz serpilir.
  10. Ben bir gece öncesinden yapıyorum güzelce kendini çekmesi için.Afiyet olsun ????????
Bal Kabağı (bisküvili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst