Baklava Tadında Muhallebi

Felaket

New member
Baklava Tadında Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Fıstıklı muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz fıstık
  • Yarım su bardağında 2 parmak fazla toz şeker
  • 1 kutu kremanın yarısı(100 ml)
  • 50 gram beyaz çikolata
Baklava kıtırı için;

  • 6 adet baklava yufkası
  • 4 yemek kaşığı sade yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı kadar iri kıyım fıstık
Baklava Tadında Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda baklava kıtırını yapıyoruz.
  2. Baklava yufkalarını masanın üzerinde unutup kurutun.
  3. Kuruyan yufkaları irili ufaklı parçalayın.
  4. Yanmaz tavada yağı kızdırıp yufkaları ve şekeri koyun.
  5. Rengi kahverengi olana kadar pişirin.
  6. Pişen yufkalara fıstığı ekleyip ocaktan alın.
  7. Muhallebisi için süt, un, nişasta ve şekeri kıvam alana kadar karıştırarak kaynatın.
  8. Kıvam alan muhallebiye çikolata ve fıstığı ek edip karıştırın. Ocaktan alın. Ilımaya bırakın.
  9. Ilıyınca kremayı ekleyip karıştırın.
  10. Muhallebiyi ortalarına baklava kıtırından koymak üzere tabaklara hisse edin.
  11. En üzerine de baklava kıtırı ve fıstık ile süsleyip servis edin.
Su bardağı ölçüm 200 ml.

Çay bardağı ölçüm 125 ml.

Sade yağ için 4-5 yemek kaşığı tereyağını eritin ve üstündeki köpükleri alın. Altta kalan açık renkli kısmı sade yağ.

Baklava Tadında Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst