Baklava Tadında Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Fıstıklı muhallebi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Çay bardağı ölçüm 125 ml.
Sade yağ için 4-5 yemek kaşığı tereyağını eritin ve üstündeki köpükleri alın. Altta kalan açık renkli kısmı sade yağ.
Baklava Tadında Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Fıstıklı muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz fıstık
- Yarım su bardağında 2 parmak fazla toz şeker
- 1 kutu kremanın yarısı(100 ml)
- 50 gram beyaz çikolata
- 6 adet baklava yufkası
- 4 yemek kaşığı sade yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı kadar iri kıyım fıstık
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda baklava kıtırını yapıyoruz.
- Baklava yufkalarını masanın üzerinde unutup kurutun.
- Kuruyan yufkaları irili ufaklı parçalayın.
- Yanmaz tavada yağı kızdırıp yufkaları ve şekeri koyun.
- Rengi kahverengi olana kadar pişirin.
- Pişen yufkalara fıstığı ekleyip ocaktan alın.
- Muhallebisi için süt, un, nişasta ve şekeri kıvam alana kadar karıştırarak kaynatın.
- Kıvam alan muhallebiye çikolata ve fıstığı ek edip karıştırın. Ocaktan alın. Ilımaya bırakın.
- Ilıyınca kremayı ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi ortalarına baklava kıtırından koymak üzere tabaklara hisse edin.
- En üzerine de baklava kıtırı ve fıstık ile süsleyip servis edin.
Çay bardağı ölçüm 125 ml.
Sade yağ için 4-5 yemek kaşığı tereyağını eritin ve üstündeki köpükleri alın. Altta kalan açık renkli kısmı sade yağ.
Baklava Tadında Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı