Bademli Midye Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 200 gr yoğurt
- 50 gr sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 pk kabartma tozu
- Un
- Dövülmüş badem
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon
- 100 gr tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba un hariç tüm hamur materyallerini koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Hamur sert lakin açılabilir olmalı. Bekleyince yumuşak hale gelecektir.
- sonrasındasında tencereye şeker ve suyu koyup şerbeti hazırlıyoruz.
- Şerbet kaynayınca soğuması için kenara alıyoruz.
- Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın.
- Ardından hamuru yarım ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Teker teker açıyoruz.
- Her bezeyi açtıktan daha sonra tam ortadan yarım daire halinde kesiyoruz.
- ondan sonrasında yarım daire biçimindeki hamura yağ sürüp, hamuru yuvarlak ucundan düz ucuna yanlışsız buzul kuyruk üzere olan kısma badem koyup kıvırıyoruz. (internette yapılışını gösteren görüntüler var)
- Teker teker tepsiye dizip en son üzerine yağ gezdiriyoruz.
- 180 derece fırında 20 dakika nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan baklavaları 3-4 dakika beklettikten daha sonra dolapta beklettiğimiz şerbeti çıkarıp döküyoruz.
- Şerbeti çekmesi için bekliyoruz. Şerbeti çekince servis ediyoruz.