Badem Unlu Kek

Felaket

New member
Badem Unlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (m)
  • 1 su bardağı beyaz toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 200 gram yumuşak tereyağı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı badem unu (190 gr)
  • 1 paket vanilya
Üstüne;

  • 1 avuç iri kıyım tatlı iç badem
  • Badem unundan 2 yemek kaşığı ayırıp onu serpin
Badem Unlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtaların aklarını, beyaz toz şekeri ve pudra şekerini derin bir kapta yaklaşık 5 dakika kadar mikser yardımı ile çırpın. Bembeyaz ve krema kıvamına gelecek
    ‼
  2. Şimdi yumurta sarılarını ekleyip en düşük bölümde beyazlarla 1 dakika akabinde yumuşacık olan tereyağını ve hindistan cevizi yağını ekleyin ve 1 dakika daha bir arada çırptın.
  3. ‼
    ‼
    ‼
    Artık çırpıcı mixer kullanmıyoruz. Un, badem unu ve vanilyayı da bir arada yumurtalı karışıma ek edin. Spatula ile güzelce birbirine yedirdim.
    ‼
  4. Yağlı kâğıt serdiğim dikdörtgen borcama hamuru aktardım.
  5. Üzerini düzleştirdim.
  6. Üstüne bıçakla iri kıyım doğranmış badem içi yahut benim üzere iki yemek kaşığı kadar ayırdığınız badem unundan gezdirin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Uygunca ılıdıktan daha sonra dilimleyerek servis edin.
    ‼
    Notlar:
    ‼
    .
    ‼
    Pişirme müddeti fırından fırına farklılık gösterebilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirmeye itina gösterin.
    ‼
    Bu kekin bir öbür özelliği ise kabarmaması. O yüzden kabartma tozu yada karbonat kullanmayın.
    ‼
    Hindistan cevizi yağı dolapta donuk vaziyette iki yemek kaşığı kullanılacak. O da tereyağı üzere oda ısısında yumuşak kullanılacak.
    ‼
    Hindistan cevizi yağı yoksa tereyağını 250 gram kullanabilirsiniz.
Badem Unlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst