Az Ölçülü Portakallı Revani

Felaket

New member
Az Ölçülü Portakallı Revani Tanımı İçin Materyaller

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım portakalın suyu
Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet portakalın kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım su bardağı irmik
Az Ölçülü Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel şerbeti hazırlayalım:Şeker ve suyu güzelce karıştırıp kaynatalım.
  2. Portakalın suyunu da ekleyip 3-4 dakika daha kaynatalım.
  3. Keki için şeker ve yumurtayı çırpma kabına alalım. Şekeri eriyene kadar mikserle güzelce çırpalım.
  4. Sıvı yağ, süt, portakal kabuğu rendesi ve yoğurdu ekleyip yeniden çırpalım.
  5. Son olarak un, kabartma tozu, vanilya ve irmiği de ek edip son sefer çırpalım.
  6. Yağlanmış fırın kabına dökelim. (ben küçük uzunluk kare borcam kullandım ölçüsü tam geldi).
  7. Kekin ortasında hava kabarcığı kalmaması için bir-iki kere yere vuralım.
  8. Evvelce ısıtılmış 200° fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. (ısı derecesi fırından fırına farklılık gösterebilir, denetimli pişirmekte yarar var).
  9. Fırından çıkan revaniyi iki- üç dakika dinlendirip dilimleyelim (küçük kare borcamda 9 dilim elde ettim).
  10. Şerbeti üzerine gezdirip biraz daha dinlendirelim.
  11. Soğuyunca buzdolabında 2-3 saat bekletelim.
  12. Şerbetini uygunca çekince servis yapabilirsiniz. Deneyecek herkese afiyet olsun. ????????.
Az Ölçülü Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst