Ayva Tatlısı

Felaket

New member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet ayva
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 7-8 adet karanfil
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 4 çay bardağı su
Üzeri için;

  • Vanilyalı dondurma, kaymak yahut krem şanti
  • Ceviz, antep fıstığı yahut fındık
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 2 adet ayvanın kabuklarını ince bir biçimde soyun.
  2. Ortadan ikiye keserek dikkatlice çekirdeklerini çıkartın.
  3. Kabukları ve çekirdekleri kenara alın.
  4. Ayvaların ortalarını bıçak yahut kaşık ile temizleyin.
  5. Kararmamaları için birkaç damla limonlu suyun içerisinde bekletebilirsiniz.
  6. Tencerenin tabanına ayva kabuklarını, çekirdekleri, 1 adet çubuk tarçını ve 7-8 adet karanfili yerleştirin. Her ayva için 1/2 çay bardağı toz şekeri üzerlerine dökün.
  7. Daha tatlı seviyorsanız şeker oranını arttırabilirsiniz. bir daha her ayva için 1 çay bardağı suyu üzerlerine gezdirin. Toplamda 2 çay bardağı şeker ve 4 çay bardağı su kullanmış oldum.
  8. Tencerenin kapağını kapattıktan daha sonra kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan daha sonra ise küçük gözün en kısık ateşinde pişirin.
  9. Arada denetim ederek üzerlerine kaşık ile şerbetten gezdirin.
  10. 1,5 saatin sonunda turunculaşmaya başlıyor. Ben toplam 2 saat 50 dakika pişirdim. Lokum üzere yumuşacık oldu.
  11. Son 10 dakika aykırı çevirip üstlerinin de şerbetle pişmesini sağlayın. Tatlı pişip oda sıcaklığına geldikten daha sonra buzdolabında 2-3 saat soğuyup dinlenmeye bırakın.
  12. Ben üzerinde vanilyalı dondurma ile servis ederek yaz ile kışı birleştirdim ???? daha yavaşça oluyor. Dilerseniz kaymak yahut krem şanti de kullanabilirsiniz.
  13. Antep fıstığı, fındık yahut ceviz ile süsledikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst