Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet ayva
- 1 adet çubuk tarçın
- 7-8 adet karanfil
- 2 çay bardağı toz şeker
- 4 çay bardağı su
- Vanilyalı dondurma, kaymak yahut krem şanti
- Ceviz, antep fıstığı yahut fındık
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet ayvanın kabuklarını ince bir biçimde soyun.
- Ortadan ikiye keserek dikkatlice çekirdeklerini çıkartın.
- Kabukları ve çekirdekleri kenara alın.
- Ayvaların ortalarını bıçak yahut kaşık ile temizleyin.
- Kararmamaları için birkaç damla limonlu suyun içerisinde bekletebilirsiniz.
- Tencerenin tabanına ayva kabuklarını, çekirdekleri, 1 adet çubuk tarçını ve 7-8 adet karanfili yerleştirin. Her ayva için 1/2 çay bardağı toz şekeri üzerlerine dökün.
- Daha tatlı seviyorsanız şeker oranını arttırabilirsiniz. bir daha her ayva için 1 çay bardağı suyu üzerlerine gezdirin. Toplamda 2 çay bardağı şeker ve 4 çay bardağı su kullanmış oldum.
- Tencerenin kapağını kapattıktan daha sonra kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan daha sonra ise küçük gözün en kısık ateşinde pişirin.
- Arada denetim ederek üzerlerine kaşık ile şerbetten gezdirin.
- 1,5 saatin sonunda turunculaşmaya başlıyor. Ben toplam 2 saat 50 dakika pişirdim. Lokum üzere yumuşacık oldu.
- Son 10 dakika aykırı çevirip üstlerinin de şerbetle pişmesini sağlayın. Tatlı pişip oda sıcaklığına geldikten daha sonra buzdolabında 2-3 saat soğuyup dinlenmeye bırakın.
- Ben üzerinde vanilyalı dondurma ile servis ederek yaz ile kışı birleştirdim ???? daha yavaşça oluyor. Dilerseniz kaymak yahut krem şanti de kullanabilirsiniz.
- Antep fıstığı, fındık yahut ceviz ile süsledikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.