Ayva Tatlısı

Felaket

New member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet ayva
  • 12 yemek kaşığı toz şeker ( her yarım ayva için iki kaşık )
  • 10-15 adet hibisküs ( nar çiçeği kurusu )
  • Ayva çekirdeği ve ayva kabuğu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çubuk tarçın
Üzeri için;

  • Krem şanti yahut kaymak
  • Dilerseniz antep fıstığı,fındık,ceviz
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yıkanmış ayvaları soyup çekirdeğini çıkaralım ve tenceremizin altına dizilir.
  2. Soyulmuş ayvalar kararmaması için limonlu suda bekletip ondan sonrasında tencereye dizelim ve üzerine her yarım ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edilir.
  3. Üzerine hibisküs ve çubuk tarçın da eklenip su ek edilir ve kapağı kapatılır.
  4. Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan daha sonrasında da epeyce kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Pişen ayvalar soğuduktan daha sonra servis tabağına alınır ve üzerine bir daha tenceremizdeki sosu ayvaların üzerine gezdirip dilediğiniz üzere süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Deneyecek olan herkese afiyet olsun ????????.

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst