Atıl toprakları tarıma kavuşturan Necla hemşire takdir topladı

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Kocaeli’nin İzmit ilçesinin kırsal mahallelerinden Dağköy’e yerleşerek atıl toprakları tarıma kavuşturan hemşire Necla Sarı Akyazı, çocukluk hayalinin olduğunu ve buna kavuşmanın memnunluğunu yaşadığını belirtti.

Hemşire olarak 5 yıl İstanbul’da nazaranv yapan daha sonrasında doğduğu Kocaeli Dağköy’e yerleşen 36 yaşındaki hemşire Necla Sarı Akyazı, ailesinden kalan atıl tarım toprağına ekim yapıp hayata geçirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yönlendirmesiyle kurulan Dağköy Ziraî Kalkınma Kooperatifinin başkanlığını da üstüne alan Akyazı hayalini gerçekleştirmenin memnunluğu ile bu yıl Belediyenin tohum ve toprak dayanağıyla 100 bin zerzevat fidesi yetiştirdi.

necla sarı akyazı

“HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

Dilovası Devlet Hastanesinde mesleğini sürdüren Akyazı, 11 yıllık hemşire olduğunu, mesleğini hayli sevdiğini söylemiş oldu. Çocukluk periyodunun bahçede ve hayvanlarla geçtiğini aktaran Akyazı, “Koyunların içine doğan biriyim. Mayamızda var bu. Okuldu, memuriyetti biraz uzaklaştık fakat içimizde olduğu için İstanbul’da 5 yıl çalıştıktan daha sonra köyüme geri döndüm. Burada organik tarıma başladım, çocukluğumdaki hayalimi gerçekleştirmiş oldum.” tabirini kullandı.

necla sarı akyazı

“SEVMEKLE BAŞLIYOR”

Akyazı, “Gece kalkıp çalıştığım epeyce oluyor baş lambasıyla. 24 saat nöbet tutuyoruz. Sonraki gün gelip çiftlikte işlerime devam ettiğim fazlaca oluyor lakin her şey nitekim sevmekle başlıyor.” biçiminde konuştu.

necla sarı akyazı

“TOPRAK NEGATİF ENERJİYİ ÇEKİYOR”

Salgını köyde hissetmediğini belirten Akyazı “Hastane hayli ağırdı, epey zahmetliydi fakat çiftlikteyken hiç zahmetini yaşamadık. Bizim için hayli düzgün oldu. Daha fazla çalıştık zira daha fazla çalışmamız gerekiyordu pandemi devrinde. Bahçemize daha epey emek verdik. Arkadaşlarımdan ‘Nasıl yetişiyorsun? Biz olsak yapamayız.’ diyenler fazlaca oluyor. Özenen, imrenenler de oluyor. Toprak, bütün negatif gücünüzü alıyor. Toprak sahiden büyük bir güç. örneğin direncim epeyce daha sağlam oluyor toprakla uğraşırken. Biz burada hiç kimyasal kullanmadığımız için sebzelerimiz beşere şifa veriyor. Onu sevgiyle büyütüyorsun. Her gün onun büyümesini gözlüyorsun. Yani bir kuzunun büyümesi üzere, bir çocuğun büyümesi üzere bütün kademelerini görüyorsun ve ondan enerjini, gıdanı alıyorsun. ötürüsıyla pandemi süreci bizim için rahat geçti.” açıklamasında bulundu.