Armut Tatlısı

Felaket

New member
Armut Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 5 tane orta uzunluk sert armut
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı üzüm suyu
  • 3 yemek kaşığı nar çiçeği çayı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tane çubuk tarçın
Sosu için;

  • Pişirdiğimiz armudun suyu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için;

  • Kaymak
  • Antep fıstığı
Armut Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle armutların içi temizliyoruz. Tencereye armutları dizin, üzerine şekeri, üzüm, suyunu, suyu, narçiçeğini tarçını, ek edin ocağa alın tencereyi.
  2. Armutlar pişesiye pişirin kürdan testi yapın ocaktan alın, suyunu süzün, suyu tencere ek edin.
  3. Üzerine nişastayı ek edin yoğunlaşıncaya kadar pişirin.
  4. Soğuduktan daha sonra servis tabağına evvel sostan koyun. daha sonra kaymak ekleyin kaymağın üzerine armudu ekleyin. Süsleyin servis yapın afiyet olsun.
Armut Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst