Alman yardım kuruluşları deprem bölgelerini nasıl destekliyor?

Leila

Global Mod
Global Mod
Köln. Hilfeser Uluslararası Yardım Servisi, Myanmar'daki şiddetli depremden etkilenen alanlara bir acil durum ekibi gönderiyor. Bu, Köln'deki kuruluş tarafından duyuruldu. Bu nedenle iki koordinatör Cumartesi akşamı ayrılmalı ve halihazırda yerinde olan kendi acil servislerini desteklemelidir. Acil yardım departmanı başkanı Oliver Hochedez, “Tıbbi personelimiz, su, sıhhi ve hijyen arzı alanındaki uzmanlar ve eğitimli gönüllüler zaten ihtiyaçları belirlemek ve ilk yardımı koordine etmek için kullanılmaktadır.” Dedi. Acilen ilaçlara ve tıbbi malzemeye ihtiyaç vardır.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Medya raporlarına göre, Myanmar'daki depremden sonra doğrulanan ölümlerin sayısı şimdi 1.600'den fazla arttı. Bu nedenle diğer yardım kuruluşu da aktiftir. Organizasyon yardımı ilk önlemleri başlattı. Yerel yardım kuruluşları ile işbirliği içinde, Mandalay şehri yiyecek, su, acil konaklama ve tıbbi bakım şeklinde, bir mesajda söylendi.

Welthungerhilfe acil yardımda 100.000 avro sağlamak istiyor. Yangon'daki organizasyonun devlet direktörü Henry Braun, “Hasarın kapsamı sadece kademeli olarak görünür hale geliyor. Depremler evleri, sokakları ve köprüleri yok etti, Mandalay'daki ofisimiz de hasar görüyor.” Dedi. Gıda, nakit ve hijyen eşyalarına ihtiyaç duyan kişilerin mevcut desteğini kontrol edin.

THW: “Durumu araştırıyoruz”

Alman Kızıl Haçı (DRK) Güneydoğu Asya'daki felaket bölgelerinde de yardımcı olmak istiyor. DRK Genel Sekreteri Christian Reuter, uluslararası ortaklarla birlikte, sitede acil yardım önlemlerini desteklemeye çalıştıklarını söyledi. Artık acilen ihtiyaç duyulan yardımın nasıl sağlanabileceğini koordine etme meselesi.

Teknik Yardım Organizasyonu (THW) bir ödev için de hazırlanıyor. Bir sözcü, “Konumu araştırıyoruz ve su ve enerji arzı alanında ve AB veya BM yardım önlemlerini desteklemek için mevcuttur.” Dedi. Şimdiye kadar resmi bir yardım talebi yok.

Yardım organizasyonu ISAR başlangıçta Myanmar'a doktor ve hemşirelerle bir ekip göndermek istemiyor. Bununla birlikte, etkilenen bölgelere tıbbi malzeme gibi para ve malzemelerin gönderilmesi planlanmaktadır. Myanmar'daki güvenlik durumu özellikle zor.

“Eylem Medeor” ilaç yardım tesisi, olası bir ilaç teslimi için hazırlanacağını açıkladı. Kurul sözcüsü Sid Peruvemba, henüz ihtiyaçlara genel bir bakış olmadığını söyledi.

Uluslararası, Katolik Yardım Örgütü Missio Aachen bir yardım fonu kurdu. Diğer kuruluşlar da felaket bölgelerindeki insanları çağırdı.

Haberler/DPA