Alman Pastası

Felaket

New member
Alman Pastası Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta küçükse 3 tane
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram quark /veya mascarpone
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın vanilyayıda ek edin, tekrar biraz çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyin güzelce karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
  4. 180 derecede öncesinden ısınmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin (Pişip pişmediğini kürdan testi yapıp anlayabilirsiniz)
  5. Kreması için, tencereyi ocağı açmadan sütü, şekeri, yumurtayı, unu ve vanilyayı koyun.
  6. Çırpma teli ile yeterlice karıştırın ve ocağı açın koyu bir kıvam olacak.
  7. Ocaktan aldıktan daha sonra tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın biraz soğuyunca quarkıda ekleyip, yeterlice tel çırpıcıyla karıştırın.
  8. Soğuyan keki ortadan ikiye eşit halde bıçak yardımı ile kesin.
  9. Soğuyan kremayı keke güzelce sürün ve başka yarısını üzerine kapatın.
  10. Pastanın üzerine çokça pudra şekeri eleyin. En az 2-3 saat kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun ????????????
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst