Alman Pastası

Felaket

New member
Alman Pastası Tanımı İçin Gereçler

Keki için;

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • Limon kabuğu rendesi
Muhallebisi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 2 paket vanilin
Üzeri için;

  • Pudra şekeri
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel fırını 160 dereceye getirip ısıtalım alt üst ayarda fansız. Keki hazırlamak için yumurtayı ve şekeri uygunca çırpın, en az 7-8 dk bu hayli değerli.
  2. çabucak sonrasında sıvı yağı yoğurdu vanilini limon kabuğu rendesini ekleyelim ve kısa bir çırpalım, en son unu ve kabartma tozu ekleyelim bir dk çırpalım.
  3. 26 cm lik kelepçeli kek kalıbını margarin sürelim ve unlayalım farla unu geri silkelim. Kek hamurunu dökelim ve fırına verelim benim fırında 35 dk pisti. Denetim edin kek pisince soğumaya bırakın.
  4. Muhallebisi için; bütün malzemeyi tencereye ekleyelim ve güzelce çırpalım daha sonra ocağın altını açalım ve daima karıştırarak muhallebiyi pişirelim.
  5. Kıvamı yoğunlaşınca ve göz göz olmaya başlayınca alabiliriz onuda soğumaya bırakalım ancak orta ara karıştıralım üstü kabuk bağlamasın.
  6. Soğuyan keki. Kelepçesini açalım ve dikkatlice çıkaralım keki ortadan ikiye bölelim, kelepçesini geri kapatalım muhallebiyi ekleyelim ve üst te gelecek keki geri yerleştirelim.
  7. En az bir gece buzdolabında bekletelim daha hoş oluyor. Servis yapacağımız vakit pudra şekeri serpelim.
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst