Aksaray Tarzı Hoşmerim (Dondurma Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram margarin yada tereyağı
- 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir tencereye marganimizi alıp eritiyoruz.
- Margarinin tamamı erimeye yakın üzerine unumuzu ekleyip ocağımızın altını orta ateşe alıp karıştırmaya başlıyoruz. Unumuz fotoğrafta görüldüğü üzere kahverengi hale gelinceye kadar hiç orta vermeden karıştırıyoruz.
- Diğer tarafa uygun bir kaba şekerimizi alıp üzerine suyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Un kokmaması için daima karıştırıp pütürlü olmamasına dikkat etmemiz lazım.
- Hazır olan karışımı ocaktan alıp sıcakken üzerine şerbeti döküp güzelce karıştırıyoruz.
- Servis için ben dondurma kullandım bir kasenin içerisini yavaşça su ile ıslatıp biraz hoşmerim koyuyoruz.
- Üzerine dondurma çabucak sonrasında kapatacak biçimde yine hoşmerim ekleyip aykırı çeviriyoruz bu süreci biraz ılık olduktan daha sonra yapıyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun ????.