Aksaray Yordamı Hoşmerim (Dondurma Eşliğinde)

Felaket

New member
Aksaray Tarzı Hoşmerim (Dondurma Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram margarin yada tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
Aksaray Yordamı Hoşmerim (Dondurma Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle uygun bir tencereye marganimizi alıp eritiyoruz.
  2. Margarinin tamamı erimeye yakın üzerine unumuzu ekleyip ocağımızın altını orta ateşe alıp karıştırmaya başlıyoruz. Unumuz fotoğrafta görüldüğü üzere kahverengi hale gelinceye kadar hiç orta vermeden karıştırıyoruz.
  3. Diğer tarafa uygun bir kaba şekerimizi alıp üzerine suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Un kokmaması için daima karıştırıp pütürlü olmamasına dikkat etmemiz lazım.
  5. Hazır olan karışımı ocaktan alıp sıcakken üzerine şerbeti döküp güzelce karıştırıyoruz.
  6. Servis için ben dondurma kullandım bir kasenin içerisini yavaşça su ile ıslatıp biraz hoşmerim koyuyoruz.
  7. Üzerine dondurma çabucak sonrasında kapatacak biçimde yine hoşmerim ekleyip aykırı çeviriyoruz bu süreci biraz ılık olduktan daha sonra yapıyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun ????.
Aksaray Yöntemi Hoşmerim (Dondurma Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst