Ahududu Tartolet

Felaket

New member
Ahududu Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

6 kesim için

Hamur için:

  • 200 gram un
  • Bir tutam tuz
  • 40 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 yumurta boyutu m
  • 100 gram tereyağı yahut margarin
Kalıp:

  • 12 cm çapında 6 tartolet kalıbı
Dolgu kreması için:

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 125 gram şeker
  • Yarım paket vanilya şekeri
  • 40 gram mısır nişastası
  • 5dl süt
  • 1 vanilya çubuğu, kazınmış
Meyve zirvesi için:

  • 500 gram taze ahududu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Ahududu Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel küçük kalıpları yağla kaplamaya başlayalım.
  2. Tartolet kalıplarını düzgünce yağla kaplayalım, akabinde üzerlerine un serpelim.
  3. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alin ve yoğurun.
  4. Hamuru un serpilmiş tezgahta ince bir biçimde açın, tartolet kalıplarını hamurun üzerine yerleştirin ve hamurdan bol bol daire halinde kesin.
  5. Bunu tereyağlı forma koyun, alttan ve dış kenardan dikkatlice bastırarak fazla hamurları çıkarın.
  6. Tüm kalıplar hamurla dolana kadar devam edin.
  7. Şimdi hamur içerikli kalıpları yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin.
  8. Fırını 180 ° c’ye ısıtın.
  9. Tartolet kalıplarını buzdolabından çıkarın ve hamuru çatalla en az 10 kere delin. Bu, keklerin pişerken kabarmaması için.
  10. İster tek tek kalıpları pişirmek için tel ızgara üzerine koyun, isterseniz daha da düzgünü, fırından aldığınız bir fırın tepsisine koyun ve fırının ortasına koyup pişirin.
  11. Tartoletleri 180°c’de alt ve üst ısıda yaklaşık 18 – 20 dakika pişirin.
  12. Son birkaç dakikada hamur işinin üzerine bir göz atın, fazlaca koyu olmamalı, daha epey altın kahverengi olmalıdır.
  13. Fırından çıkarın, birkaç dakika kalıpta soğumaya bırakın, çabucak sonrasında kalıptan ziyan vermeden basitçe çıkarabilirsiniz.
  14. Bu tartlets, meyve ile süslemek ve üzerlerine bir kek glazesi dökmek için uygundur.
  15. Kreması için:Yumurta sarısı, şeker ve vanilya şekerini geniş bir kapta karıştırın. Mısır nişastasını ve sütün 1/5’ini çırpma teli ile karıştırın.
  16. Kalan sütü vanilya tohumları ve sapları ile kaynatın. Vanilya çekirdeklerini çıkarın.
  17. Vanilyalı sütü çırpma teli ile karıştırarak yumurta karışımına dökün.
  18. Bir çırpma teli ile daima karıştırarak kaynatın. Krema kıvamına gelince çabucak ocaktan alın ve yarım dakika daha karıştırmaya devam edin.
  19. Bir kaseye dökün.
  20. Kremayı folyo ile kaplayın, soğumaya bırakın.
  21. Soğuyan tartoletleri bir tabağa alın ve üzerine soğuyan kremayı ekleyip üzerine ahududuları yerleştirin.
  22. Üzerine pudra şekeri serpip 2 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun….
Ahududu Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst