Ahududu Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
6 kesim için
Hamur için:
Not EkleTarifi Yazdır
6 kesim için
Hamur için:
- 200 gram un
- Bir tutam tuz
- 40 gram şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 yumurta boyutu m
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 12 cm çapında 6 tartolet kalıbı
- 4 adet yumurta sarısı
- 125 gram şeker
- Yarım paket vanilya şekeri
- 40 gram mısır nişastası
- 5dl süt
- 1 vanilya çubuğu, kazınmış
- 500 gram taze ahududu
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel küçük kalıpları yağla kaplamaya başlayalım.
- Tartolet kalıplarını düzgünce yağla kaplayalım, akabinde üzerlerine un serpelim.
- Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alin ve yoğurun.
- Hamuru un serpilmiş tezgahta ince bir biçimde açın, tartolet kalıplarını hamurun üzerine yerleştirin ve hamurdan bol bol daire halinde kesin.
- Bunu tereyağlı forma koyun, alttan ve dış kenardan dikkatlice bastırarak fazla hamurları çıkarın.
- Tüm kalıplar hamurla dolana kadar devam edin.
- Şimdi hamur içerikli kalıpları yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin.
- Fırını 180 ° c’ye ısıtın.
- Tartolet kalıplarını buzdolabından çıkarın ve hamuru çatalla en az 10 kere delin. Bu, keklerin pişerken kabarmaması için.
- İster tek tek kalıpları pişirmek için tel ızgara üzerine koyun, isterseniz daha da düzgünü, fırından aldığınız bir fırın tepsisine koyun ve fırının ortasına koyup pişirin.
- Tartoletleri 180°c’de alt ve üst ısıda yaklaşık 18 – 20 dakika pişirin.
- Son birkaç dakikada hamur işinin üzerine bir göz atın, fazlaca koyu olmamalı, daha epey altın kahverengi olmalıdır.
- Fırından çıkarın, birkaç dakika kalıpta soğumaya bırakın, çabucak sonrasında kalıptan ziyan vermeden basitçe çıkarabilirsiniz.
- Bu tartlets, meyve ile süslemek ve üzerlerine bir kek glazesi dökmek için uygundur.
- Kreması için:Yumurta sarısı, şeker ve vanilya şekerini geniş bir kapta karıştırın. Mısır nişastasını ve sütün 1/5’ini çırpma teli ile karıştırın.
- Kalan sütü vanilya tohumları ve sapları ile kaynatın. Vanilya çekirdeklerini çıkarın.
- Vanilyalı sütü çırpma teli ile karıştırarak yumurta karışımına dökün.
- Bir çırpma teli ile daima karıştırarak kaynatın. Krema kıvamına gelince çabucak ocaktan alın ve yarım dakika daha karıştırmaya devam edin.
- Bir kaseye dökün.
- Kremayı folyo ile kaplayın, soğumaya bırakın.
- Soğuyan tartoletleri bir tabağa alın ve üzerine soğuyan kremayı ekleyip üzerine ahududuları yerleştirin.
- Üzerine pudra şekeri serpip 2 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun….