Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 paket sade krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 100 gram bitter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için yumurtalar, şeker ve vanilya 5-10 dakika beyaz kabarık bir krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır.
- Kakao, un ve kabartma tozlu eklenir, çırpılır.
- En son süt ve sıvı yağ eklenir, çırpılır.
- Hamur yağlanmış kare borcama boşaltılır.
- Önden ısıtılmış 180 derece alt/üst ayar fansız fırında 20-25 dakika denetimli pişirilir.
- Kek fırından çıktıktan yaklaşık iki dakika daha sonra bir buçuk bardak sütle ıslatılır.
- Üzeri için soğuk süt ve şantiler uzun bir süre düzgünce yoğunlaşıp, sertleşinceye kadar çırpılır.
- Buzdolabına kaldırılır. Dinlenen kekin üzerine yayılır.
- Kakaolu sos için; süt, şeker, kakao, nişasta karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılır.
- Çikolata eklenir, eriyene kadar karıştırılır.
- Sos soğuyana kadar bekletilir.Soğuyan sos kaşık sayesinde pastanın üzerine yayılır.
- En az birkaç saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirildikten daha sonra servis edilir.