Ağlayan Pasta

Felaket

New member
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 portakal suyu yahut bir bardak süt (Hangisi var ise)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1-5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao
  • 1 bardak süt (Piştikten daha sonra ıslatmak için)
Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 bardak soğuk süt
Çikolata sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 bardak süt
  • 1 paket krema
  • 1 paket bitter çikolata
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek gereçlerimizi hazırlayıp, fırına atalım. 140 derece de yaklaşık 50 dk.
  2. Kekimiz on dakika soğuyunca bir bardak sütü her yerine gezdirelim.
  3. Krem şantimizi hazırlayıp, ıslattığımız kekimizin üzerine eşit bir biçimde yayalım.
  4. Çikolata sosumuzu da hazırlayıp, biraz soğuyunca kekimizin üzerine dökelim. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
  5. Üzerine antep fıstığı, ceviz, hindistan cevizi vs ile süsleyelim. Afiyetle.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst