Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı teremyağ
- 40 gram bitter çikolata -opsiyonel-
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta, şekeri beyaz kabarık bir krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Süt ve yağı ekleyip yeniden çırpın.
- Kakao, un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın,yağlanmış kare borcama boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
- Kek ılıdıktan daha sonra sütle ıslatın.
- Üzeri için soğuk süt ve şantiyi yoğunlaşana kadar çırpın,kekin üzerine yayın .
- Kakaolu sos için; süt, şeker, kakao,unu düzgünce karıştırıp kaynayana kadar pişirin.
- Ocağın altını kapatıp teremyağ ve çikolata ekleyin. Eriyene kadar karıştırın.
- Sos soğuyana kadar kabuk tutmaması için ortada karıştırın. Soğuyan sosu üzerine yayın.