Ağlayan Pasta

Felaket

New member
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Islatmak için;

  • 1 su bardağı süt
Beyaz kısım için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Çikolata sosu için

  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
  • 40 gram bitter çikolata -opsiyonel-
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek için yumurta, şekeri beyaz kabarık bir krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Süt ve yağı ekleyip yeniden çırpın.
  3. Kakao, un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın,yağlanmış kare borcama boşaltın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
  5. Kek ılıdıktan daha sonra sütle ıslatın.
  6. Üzeri için soğuk süt ve şantiyi yoğunlaşana kadar çırpın,kekin üzerine yayın .
  7. Kakaolu sos için; süt, şeker, kakao,unu düzgünce karıştırıp kaynayana kadar pişirin.
  8. Ocağın altını kapatıp teremyağ ve çikolata ekleyin. Eriyene kadar karıştırın.
  9. Sos soğuyana kadar kabuk tutmaması için ortada karıştırın. Soğuyan sosu üzerine yayın.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst