Ağızda Dağılan Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gram teremyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri (200 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
- İrmik
- Yapılışı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayın. Şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynatın. Kaynamaya başladıktan daha sonra içerisine limon suyunu sıkıp, kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için; un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp, karıştırın. Unu denetimli bir biçimde ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, biçim verin. Şekillendirdiğiniz hamurları irmiğe bulayıp, tepsiye dizin. sonrasındasında tatlılarınızın orta kısmını keskin bir bıçakla çizin.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıktıktan daha sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Şerbetini çektikten daha sonra orta kısımlarına fındık yahut toz fıstık koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????