4000 Euro'ya lüks yapışkan bant – bu bir şaka mı?

Leila

Global Mod
Global Mod
Sadece bir internet şakası mı?

Lüks marka Balenciaga'nın 4.000 Euro karşılığında yapışkanlı rulo bilezik çıkaracağı bildiriliyor







Berlin'deki Balenciaga mağazasının girişi (arşiv görseli).

Kaynak: resim ittifakı / ZUMAPRESS.com


Makaleyi dinle • 3 dakika


Dört haneli bir satın alma fiyatı için yapışkan rulo tasarımında bir bilezik mi? Tiktok'ta viral olduğu iddia edilen Balenciaga aksesuarı hakkındaki gerçek nedir?








Mağazalarda bir rulo yapışkan bant sadece birkaç avro karşılığında satılıyor. Aynı tasarımdaki bir Balenciaga bileziğinin şu anda 4.000 dolardan (neredeyse 3.700 euro) fazlaya mal olduğu söyleniyor. En azından Tiktok'taki bir gönderi bunu gösteriyor. Bir kullanıcı (@highsnobiety), Balenciaga'nın marka yazılarıyla süslenmiş yapışkan bant bileziğin görülebildiği bir video yayınladı. Videodaki bir yazı, bileziğin Fransız lüks markanın 2024 kış koleksiyonunun bir parçası olduğunu açıklıyor.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık

Sosyal medyada şaka mı yapılıyor?


Bunların hepsi sadece bir internet şakası mı? Bunu şu anda açıklığa kavuşturmak mümkün değil. Her halükarda bilezik şu anda moda markasının web sitesinden satın alınamıyor. Ancak merak edilen aksesuar aslında Balenciaga Kış 2024 defilesinin bir parçası gibi görünüyor. Çünkü Balenciaga'nın internet sitesinde yer alan defilenin 59. görünümüne ait fotoğraftaki bileklik, şüpheli bir şekilde Tiktok videosundaki tutkal rulo bilekliğe benziyor. Resimdeki model, açık mavi plastik bir elbise ile aksesuarı sağ bileğine takıyor.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Tiktok videosu şu ana kadar 14 milyondan fazla izlendi. 10.000'den fazla kullanıcı “Bunu giyer misin?” sorusuna yorum yaptı. Bir kullanıcı iddia edilen 4.000 dolarlık fiyat hakkında yorum yaptı. Lüks yapışkan bantların dört rakamlı toplamının arkasında ne olduğu belli değil. Her durumda, aksesuar toplumda çok fazla alay konusu oluyor ve kötü niyetli oluyor. Bir kullanıcı “Bende de aynı şey var… Tesa'dan” yorumunu yapıyor. “En azından yapışkan bandı kullanabilir misin?” başka biri sordu. Bir kullanıcı, muhtemelen 2022'de markayı çevreleyen bir skandala atıfta bulunarak, “Herkesin Balenciaga'nın ne kadar hatalı olduğunu bu kadar çabuk unutmasını ilginç buluyorum” dedi.

2022 reklam kampanyasına sert eleştiri


Lüks marka Balenciaga, 2022'de fetiş görünümlü çocuk ve oyuncak ayı çantalarının yer aldığı reklam kampanyası nedeniyle ağır eleştirilere maruz kaldı. Tasarımcı markanın hediye koleksiyonunun reklamı da arka planda çocuk pornografisi kararıyla ilgili eski mahkeme belgelerinin görünmesi nedeniyle sorun yarattı. başka bir güncel kampanyanın. Twitter'daki kullanıcılar markanın boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Fransız grup Kering'in sahibi olduğu moda evi, kreatif direktör Demna Gvasalia'nın o dönemde yayınladığı bir mektuba göre özür diledi ve kampanyalardaki bazı ciddi hataları kabul etti.

Her halükarda lüks yapışkan bandın yakın zamanda ilgili markanın mağazalarında görünüp görünmeyeceği henüz bilinmiyor. Her durumda meraklı nesneye yönelik ilgi zaten oradadır.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Haberler/lin/dpa
 
Üst