40 Kişilik Pasta Tanımı (Hazır Pasta Almaya Son) İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
40 Kişilik Pasta Tanımı (Hazır Pasta Almaya Son) Fotoğraflı Yapılışı
- 16 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 su bardağı soğuk su
- 3 su bardağı un
- Hazır pastacı kreması
- 1 kiloya yakın çilek
- 6 adet muz
- 1 kutu çilekli süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta aklarını sarılarını farklı ayrı kaplara alıyoruz.
- Aklatına bir çimdik tuz atıp krem santi kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Olup olmadığını kabınızı aykırı çevirerek anlayabilirsiniz kaymıyorsa yeterlice kaba yapıştıysa hazır.
- Sarılarına şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar yeterlice çırpıyoruz. Suyu ekleyip yeniden çırpıyoruz.
- daha sonrasında un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Bu karışım sert olmalı ekmek hamuru üzere değil koyu spatulayu kaldırdığınızda akmayacak bir kıvam olmalı. Bu kıvamı tutturduysanız un eklemeyi bırakın benimki 3 bardak aldı lakin gereç ölçülerine yumurta boyutuna bakılırsa değişim gösterir.
- Hazır olan bu karışıma yumurta aklarından ufak ufak ekleyip spatulayla karıştırın, dikkat burda çırpıcı mikser kullanmıyoruz.
- Alttan üste döndüre döndüre karıştırıyoruz.
- Bütün gereç birleştikten daha sonra tepsiye yağlı kağıt koyup üzerine ayarlanabilir kalıbımızı koyuyoruz benim kalıbım dikdörtgen kalıptı boyutu 2 a4 kağıdına yakın mezurayla ölçmedim.
- hiç bir biçimde kalıba yağlama süreci yapmıyoruz.Sallama vurma üzere sert davranışlardan kaçınıyoruz.
- 180 derece işittiğimiz fırına tepsimizi koyup biraz kabardıktan daha sonra ayarını 160 a düşürüyoruz ufaktan demleniyor.
- İlk 30 dk kapağı açma!.
- Kokusu çıktıysa kabardıysa aslına bakarsan ben piştim diye bağırır kürdan testi yapın fırının kapağını aralayın lakin fırından çıkarmayın sönmesin.
- İlk sıcağı çıktıktan daha sonra fırından çıkartıp kenarları bıçak ile sıyırın yağlı kağıdı sökün fırın teline koyun ki terleme yapmasın.
- İyice soğuduktan daha sonra strece sarıp dolaba atın 1 gün bekletin vaktiniz yoksa en az 4 saat bu süreç keserken dağılmaması için hayli değerli.
- Dinlenen pandispanyayı kesme aparatınız var ise onunla yoksa uzun kürdanlar kullanarak işaretleme yapıp o kürdanların üzerinden ekmek bıçağıyla kesin, ben 4 modül kestim ancak bıçakla daha güç olur kesmesi 3 de kesseniz olur.
- Ben pastamı çilekli muzlu yaptım bunun için sprey şişesine çilekli süt koydum kalıbımı temizleyip kuruttuktan daha sonra pişerken en üstte kalan katı en altına koydum spreyle azcık ıslattım.
- Ben sayfamda tanımı bulunan pastacı kreması ve hazır pasta kreması kullandım siz bilirisiniz.
- Pastacı kreması yapacaksanız en alt kata ağır bir biçimde pastacı kreması koyup eşit yayın üzerine dilimlenmiş çilek leri yayın çileklerin kuru olduğundan emin olun.
- Üzerine orta katı koyup tekrar ıslatın hazır pasta kremasını 2 paket koyup eşit yayın muzları dizin, ben şuan 3 modül kestiğinizi düşünerek tanımı yazıyorum siz 4 kesebildiyseniz orta kat hazır öbürleri kendi yaptığınız pastacı kreması.
- böyle kalıbın ortasında döşediğiniz pastanın pişerken en altta kalan kısmını en üste koyup elinizle yavaşça hafifçe bastırın gereçler pandispanyaya yapışsın.
- Üzerini sarı dolaba koyun en az saat bekletin.
- daha sonrasında çıkarın bıçakla sıyırıp kalını alın ve dilediğiniz üzere süsleyin.
40 Kişilik Pasta Tanımı (Hazır Pasta Almaya Son) Fotoğraflı Yapılışı