3 Materyalli Böğürtlenli Dondurma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- 500 gram temizlenmiş dondurulmuş böğürtlen
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket 200 ml sıvı krema
- Ceviz yahut fındık (isteğe bağlı)
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- Öncelikle dondurulmuş 500 gram böğürtlenimizi robota alıyoruz.
- Üzerine bir bardak pudra şekerimizi ekleyip 5 dakika kadar öğütüyoruz.
- hemen sonrasında bir paket kremayı ekleyerek uygunca krema haline getiriyoruz ve borcamımızı döküp dondurucuya kaldırıyoruz.
- 2-3 saat ortayla çıkarıp el blenderıyla yeterlice çırpıyoruz. Bu çırpma süreci 3 kez yine yaparak bir gece dondurucuda beklettikten daha sonra dondurma kasesi yahut küllah’a servis edip üzerine ceviz yahut fındık döküp afiyetle tüketiyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. (not benim robotum krema kademesinde bozulduğu için el blenderı ile devam ettim).