2023 BMX Dünya Kupası Sakarya’da yapılacak

Hasan

Member
SAKARYA (İGFA) – Sakarya bir daha dünya sahnesine çıkıyor. Müjdeli haberi şahsen açıklayan Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Şanlı, “Bisiklet Dostu Kent Sakarya bir daha bisiklet sporunun kalbi olacak. Bu rüzgâr bir daha vilayetimizde esecek. Heyecanlı ve gururluyuz” dedi.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) 2023 yılı BMX Dünya Kupası Yarışları takvimini resmi sitesinden yayınladı.

Dünya Bisiklet Kenti ve Avrupa Spor Kenti unvanlarına sahip olan Sakarya, bu takvimde bir daha birinci sırada yer aldı. UCI’nin dünya kupası için Türkiye’de seçtiği tek kent Sakarya oldu. Avrupa’nın en kapsamlı bisiklet tesisi olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde gerçekleştirilecek heyecan dolu birinci yarışı dünya, Sakarya’dan takip edecek. 4 başka ülkede 10 farklı yarıştan oluşacak 2023 BMX Dünya Kupası Yarışlarının birinci iki yarışı 3-4 Haziran tarihlerinde Sakarya’da gerçekleştirilecek.


“HEYECANLI VE GURURLUYUZ”

Konu ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Aziz, “Bisiklet Dostu Kent unvanlı kentimizde 2023 yılında bir daha memleketler arası bir şampiyonaya konut sahipliği yapacağız. Sakarya’mız bir daha bisiklet sporunun kalbi olacak. Dünyanın en heyecanlı yarışında bisikletin rüzgârı bir daha hoş kentimizde esecek. Bisiklet Dostu Kent ve Avrupa Spor Kenti unvanlarına yakışır bir yılı daha yaşayacak olmanın heyecanını ve gururunu hissediyoruz” dedi.

DÜNYANIN EN UYGUNLARI SAKARYA’YA GELİYOR

2021 UCI BMX Dünya Kupası’nın son dört yarışına konut sahipliği yaparak bisiklet dünyasında isminden kelam ettiren Sakarya, 2023 yılında da UCI BMX Dünya Kupası’na konut sahipliği yapacak. 3-4 Haziran tarihleri içinde Ayçiçeği Bisiklet Vadisi dünyanın en âlâ bisikletçilerinin heyecan verici BMX yarışlarına sahne olacak. Heyecanı yerinde takip etmek için biroldukca ülkeden sportmen ve sporsever toplulukları Sakarya’ya gelecek. 2 gün sürecek nefes kesen yarışlar ise UCI kanalıyla tüm dünyada canlı yayınlanacak.

2023 UCI BMX Dünya Kupası Yarışları takvimi şöyle:

1. ve 2. Yarış: Sakarya (Türkiye), 3 ve 4 Haziran 2023

3. ve 4. Yarış: Papendal (Hollanda), 24 ve 25 Haziran 2023
5. ve 6. Yarış: Sarrians (Fransa), 23 ve 24 Eylül 2023
7. ve 8. Yarış: Santiago del Estero (Arjantin), 7 ve 8 Ekim 2023
9. ve 10. Yarış: Santiago del Estero (Arjantin), 13 ve 14 Ekim 2023.
 
Üst